Ostig Penne och kyckling gratäng.

Idag fick vi lov att ta slut på Kelda ostsåsen samt kycklingen och Pennen!
Och eftersom jag inte riktigt har full koll på hur mycket vi använde av sakerna får ni nöja er med innehållet på ett ungefär.

Ingredienser

Barillas Penne för ca 4 personer
2-4 st Kyckling filéer
4 dl Kelda ostsås
200g Riven ost (Jag använde Port Salut ost)
4-5 st Soltorkade tomater
2 st Schalottenlökar
1 st vitlök
0,5 (halv) dl vispgrädde
1 tsk tomatpuré
Smör
Salt och peppar.

Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Tärna kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär soltorkade tomaterna i mindre bitar. Riv osten.
2. Sätt ugnen på ca 225°. Fräs kyckling, lök, vitlök och tomaterna. Häll i en skvätt grädde, tomatpuré och lite ostsås.
3. Blanda kycklingsås och pasta i en ugnsäker form. Häll på ett lager ostsås på toppen och sedan fördela osten. In med det i ugn och vänta på att osten blivit mjuk och fått fin färg. Servera med en fräsch sallad, även ketchup passar!

Tips!
För att få rätten vuxnare och finare kan du utesluta ostsåsen i kycklingsåsen och endast använda grädde i och ha lite rosmarin i. För att få mer smak på det kan man också ha i lite mer tomatpuré och en lite smakrikare ost.

Mina egna kommentarer:
Jag skulle haft lite mindre ostsås i kycklingröran och mer grädde, lite mer peppar och lite mer tomatpuré. Kanske även en till schalottenlök. Men det är en rätt som våra magar kommer få njuta av igen!
Jag är ju själv lite av ett barn i sinnet och ketchup var helt klart godkänt som sällskap till rätten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0